jedovate houby

Saturday, January 20, 2007

Houby jedovaté ne rodem

Málokdo si uvědomuje, že houby nemusí být původně ani jedovaté, aby se mu z nich nakonec udělalo pěkně špatně. Ono zcela stačí je špatně skladovat. HOuby totiž obsahují bílkoviny podobné těm obsaženým v mase, a ty když se začnou kazit, tak vyvolávají i podobnou otravu. A to mnohem nebezpečnější o to, že houbám, pokud jsou nevhodně skladovány, trvá kažení se mnohem kratší dobu. Konkrétně, mikrotenový pytlík a teplé prostředí opravdu není dobrá kombinace, houby jak jsou vodnaté se dokáží zapařit a začít kazit již za několik málo hodin. Volně položené v misce nebo lépe košíčku mají mnohem delší trvanlivost, a to co člověk nesní, ať raději usuší či zamrazí, a né nechá zkazit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home